Köretnek sült mellé vagy önmagában ajánlom. Aki szereti a magyaros ízeket annak nagyon ajánlom vagy annak aki a krumpilis tésztát szereti ha odapirul a lábasba. A párom egyik kedvence. Fontos, hogy egy vastagabb falú teflon bevonatú serpenyőben készítsük, mert ebben nem ragad le és nem is kell egyfolytában kevergetni.
Hozzávalók:
(3-4 személyre)
1kg krumpli tisztítva apró(!) kockákra vágva
40 dkg vöröshagyma
izlés szerint fokhagyma
só, bors, pirospaprika
kevés olaj
A serpenyőbe kevés olajat öntünk és a hagymát kicsit megfonnyasztjuk. Ez kb. 3 perc. Beletsszük a lecsepegtetett apró burgonyakockákat. És néhha megkeverjük. Adig sütjük, amig szép piros és ropogós nem lesz. A végén beledobjuk az összetört fokhagymát, aki szereti megszórja pirospaprikával, borssal és vetünk bele sót is.
Ha lesz képem akkor töltök fel.