Konyhamalac

Minden ami konyha. Receptek, ötletek, praktikák. Receptcsere.

Most épp ennyien vagytok éhesek

Site Meter

kommentek

HTML

Svájci röszti

2009.02.20. 04:45 | danianyu | Szólj hozzá!

 Hozzávalók:

1 kg (lisztes) burgonya
2,5 evõkanálnyi zsír vagy sütõvaj
fél teáskanálnyi só
1 evõkanálnyi vaj


  • A krumplit sós vízben megfõzzük, hagyjuk kihûlni, meghámozzuk, majd lereszeljük.
  • A zsírt egy serpenyõben felmelegítjük, beletesszük a krumplit, megsózzuk, s idõnként kicsit átkeverve elõsütjük.Majd a krumplimasszát lepénnyé formálunk, s - még mindig kis tûzön - annak minkét oldalát aranysárgára (és kérgesre) sütjük.Ez oldalanként kb. 15 percet kíván.
  • Végül a tetejére morzsolunk egy evõkanálnyi vajat, s még 5 percig hagyjuk a tûzön.
  • A rösztit sokféleképpen gazdagíthatjuk. Tálalhatjuk például a tetején tükörtojással, vagy reszelt sajtot (sütõben) ráolvasztva. De már magát a fõtt-reszelt krumplit is dúsíthatjuk, ha frissen sült szalonnakockákat, vagy párolt savanyúkáposztát, illetve egyéb zöldségeket keverünk hozzá.

 

 

www.finomreceptek.hu/svajci-receptek/roszti-recept



Címkék: burgonya krumpli recept svájc röszti

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamalac.blog.hu/api/trackback/id/tr76954082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása