Hozzávalók:
1 kg (lisztes) burgonya
2,5 evõkanálnyi zsír vagy sütõvaj
fél teáskanálnyi só
1 evõkanálnyi vaj
- A krumplit sós vízben megfõzzük, hagyjuk kihûlni, meghámozzuk, majd lereszeljük.
- A zsírt egy serpenyõben felmelegítjük, beletesszük a krumplit, megsózzuk, s idõnként kicsit átkeverve elõsütjük.Majd a krumplimasszát lepénnyé formálunk, s - még mindig kis tûzön - annak minkét oldalát aranysárgára (és kérgesre) sütjük.Ez oldalanként kb. 15 percet kíván.
- Végül a tetejére morzsolunk egy evõkanálnyi vajat, s még 5 percig hagyjuk a tûzön.
- A rösztit sokféleképpen gazdagíthatjuk. Tálalhatjuk például a tetején tükörtojással, vagy reszelt sajtot (sütõben) ráolvasztva. De már magát a fõtt-reszelt krumplit is dúsíthatjuk, ha frissen sült szalonnakockákat, vagy párolt savanyúkáposztát, illetve egyéb zöldségeket keverünk hozzá.
www.finomreceptek.hu/svajci-receptek/roszti-recept