Konyhamalac

Minden ami konyha. Receptek, ötletek, praktikák. Receptcsere.

Most épp ennyien vagytok éhesek

Site Meter

kommentek

HTML

Joghurtos - tejszínes- meggyes csoda

2009.02.06. 19:31 | danianyu | Szólj hozzá!


Hozzávalók:

1 nagy doboz joghurt

zselatinpor 10 lapos teáskanálnyi

25 dkg magozott meggy ( fagyasztott vagy üveges)

1.5 dl tej

tejszínhabpor

kevés reszelt citromhéj

cukor ízlés szerint

vaníliáscukor vagy aroma

10 - 15 dkg háztartási keksz, apró darabokra törve


  • A joghurtot egy tálba öntjük, hozzákeverjük a cukrot, a meggyet (levével eggyütt), a vaníliáscukrot, citromhéjjat és a kekszdarabokat.
  • A tejszínhabport a tejhez adom és habverővel felverem. Majd a joghurthoz vegyítem.
  • 15 percre hűttőben pihentetem, hogy a keksz átitatódjon kissé.
  • Egy kissebb lábasban kb. 1-1.5 dl  langyos vízzel simára keverem a zselatinporral majd gyorsan a joghurthoz keverem. Kis tálkákba töltöm 1 -2 órára hűtőbe teszem.   Ha a zselatint belekevertük akkor gyorsan dolgozzunk, mert törik a hab.

 

Címkék: meggy étel főzés recept joghurt tejszín krém keksz desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamalac.blog.hu/api/trackback/id/tr13927198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása