Hozzávalók:
1 nagy doboz joghurt
zselatinpor 10 lapos teáskanálnyi
25 dkg magozott meggy ( fagyasztott vagy üveges)
1.5 dl tej
tejszínhabpor
kevés reszelt citromhéj
cukor ízlés szerint
vaníliáscukor vagy aroma
10 - 15 dkg háztartási keksz, apró darabokra törve
- A joghurtot egy tálba öntjük, hozzákeverjük a cukrot, a meggyet (levével eggyütt), a vaníliáscukrot, citromhéjjat és a kekszdarabokat.
- A tejszínhabport a tejhez adom és habverővel felverem. Majd a joghurthoz vegyítem.
- 15 percre hűttőben pihentetem, hogy a keksz átitatódjon kissé.
- Egy kissebb lábasban kb. 1-1.5 dl langyos vízzel simára keverem a zselatinporral majd gyorsan a joghurthoz keverem. Kis tálkákba töltöm 1 -2 órára hűtőbe teszem. Ha a zselatint belekevertük akkor gyorsan dolgozzunk, mert törik a hab.