Konyhamalac

Minden ami konyha. Receptek, ötletek, praktikák. Receptcsere.

Most épp ennyien vagytok éhesek

Site Meter

kommentek

HTML

Karfiolleves

2009.10.22. 20:01 | danianyu | Szólj hozzá!


 

 1 fej karfiol
 1 fej vöröshagyma
 2 dl tejföl
 vegeta
 pirospaprika
 1 evőkanál liszt
 olaj
 apróra vágott petrezselyemzöld
 1 marék reszelt tészta



A karfiolt megtisztítjuk és rózsáira szedjük.
A hagymát apró kockákra vágom és kevés olajonmegfonnyasztom.
Ezután meghintem liszttel és petrezselyemmel,kicsit tovább pirítjuk, majd fél kávéskanál pirospaprikával elkeverem és ráöntöm a tejfölt. Ezzel is jól elkeverem, vízzel vagy húslével felöntöm, a karfiolt is beleteszem. Lefedve főzzük kb. 20-25 percig, amíg a karfiol kezd puhulni. Ekkor beleteszem a reszelt tésztát és készre főzöm.

 

Címkék: gasztro karfiol konyhamalac karfiolleves

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamalac.blog.hu/api/trackback/id/tr701468368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása