Karácsonykor szoktam készíteni! Nagyon finom!
Hozzávalók: (4 személyre)
1 kg pontyfilé (szeletelve)
10 dkg fütölt szalonna
2 nagy fej hagyma
25 dkg gomba (konzerv is lehet)
15 dkg lecsó
5 dl tejföl
50 dkg csuszatészta
1 csokor petrezselyem, kapor
1 kávéskanál pirospaprika
só
bors
10 dkg liszt
a sütéshez olaj.
Elkészítése:
A halszeleteket besózzuk, fél órára állni hagyjuk, majd lisztbe forgatjuk és felhevített olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük.
Az apróra felkockázott szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a lecsót, a vékonyra felszeletelt gombát. Félpuhára főzzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, apróra vágott petrezselymet és kaprot adok hozzá (a kapor el is hagyható) majd elkeverjük 4 dl tejföllel.
Enyhéz sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, összekeverjük a gombás lecsóval, majd tűzálló tálba tesszük. Elrendezzük a tetején a halszeleteket, meglocsoljuk a maradék tejföllel. Előmelegített sütőben 200 fokon pirosra sütjük. Petrezselyemmel, paprika- és paradicsomszeletekkel díszíthetjük.