Hozzávalók:
1 üveg ecetes csemegeuborka
1 pár virsli
1 tubus natúr ömlesztett sajt
1 közepes hagyma
2 dl tejföl
4 gerezd préselt fokhagyma
2 lapos evőkanál kenhető margarin/vaj
majonéz
mustár
só
bors
kapor
- A tejfölt, sajtot, 1 kávéskanálnyi mustárt, kb. 2 evőkanálnyi majonézt, a fokhagymát és a margarint jól kikeverjük.
- A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. Az ecetes csemegeuborkát uborkaszeletelővel felszeleteljük, a virslit megfőzzük (én mikróban kb. 2 percig sütöttem) , vékony karikákra vágjuk és a tejfölhöz vegyítjük.
- Sóval, borssal és kaporral ízesítem.
Pirítósra halmozva kínálom, de szendvicsnek is csomagoltam már.
Újhagymával és/vagy főtt tojással dúsíthatjuk.