Konyhamalac

Minden ami konyha. Receptek, ötletek, praktikák. Receptcsere.

Most épp ennyien vagytok éhesek

Site Meter

kommentek

HTML

Káposztás pogácsa

2009.08.26. 17:24 | danianyu | Szólj hozzá!


50 dkg liszt
30 dkg nyers fejeskáposzta lereszelve vagy apróra vágva
25 dkg puha vaj
egy kocka (5 dkg) élesztő
1-2 dl tejföl (attól függıen, mennyitıl áll össze a tészta)
kb. 1 dl étolaj
2 kiskanál só
csipetnyi bors

a pogácsák tetejére:
1 felvert tojás



  • A káposztát lereszeljük vagy egészen apróra vágjuk, megsózzuk, legalább negyed órát állni hagyjuk, aztán jól kinyomkodjuk belıle a sós levet.
  • A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a kinyomkodott káposztát, belerakjuk avajat, belemorzsoljuk az élesztıt, sózzuk, borsozzuk, és annyi tejföl hozzáadásval, amennyitıl összeáll, tésztává gyúrjuk.
  • A tésztát fél centi vastagra nyújtjuk, egy kenıecsettel vékonyan bekenjük olajjal, aztán balról középre, jobbról középre, felülrıl középre és alulról ráösszehajtogatjuk. Letakarjuk, és negyed órát pihentetjük.
  • A kinyújtást, olajjal kenést, hajtogatást és a pihentetést még kétszer megismételjük.A harmadik pihentetés után a tésztát két centi vastagra kinyújtjuk, a tetejét
    tojással megkenjük, késsel berácsozzuk, aztán pogácsaszaggatóval
    kiszaggatjuk.
  • A pogácsákat sütıpapírral bélelt tepsiben 220 fokra elımelegített sütıben barnára sütjük.

Címkék: pogácsa káposzta

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamalac.blog.hu/api/trackback/id/tr1001340194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása