Konyhamalac

Minden ami konyha. Receptek, ötletek, praktikák. Receptcsere.

Most épp ennyien vagytok éhesek

Site Meter

kommentek

HTML

Erdélyi rakott káposzta

2008.09.22. 13:18 | danianyu | Szólj hozzá!

 

Hozzávalók:

50 dkg darált disznóhús
10 dkg füstölt kolbász
10 dkg húsos füstölt szalonna
80 dkg savanyú káposzta
15 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
olaj
pirospaprika
bors


Kevés olajban pirítsd üvegesre az apróra vágott hagymát, tedd bele a megtört fokhagymát, a darált húst, sózd, borsozd, hintsd meg egy kávéskanálnyi pirospaprikával, kis lángon állandóan keverve pirítsd 10-12 percig.

A szalonnát vágd kis kockákra, serpenyőben hevítsd fel, add hozzá a felkarikázott kolbászt, s pirítsd együtt egy-két percig.

A rizst párold félig puhára, s csurgasd le.

Egy zsiradékkal kikent tűzálló tál aljába teríts el a párolt káposzta harmadát, tedd rá a szalonnás kolbászt, erre jön a káposzta következő harmada meglocsolva a tejföl felével, arra a rizs, majd a pirított hús, végül pedig a maradék káposzta. A tetejét locsold meg a maradék tejföllel, hintsd meg olvasztott zsírral, s középmeleg sütőben párold készre. (Ez kb. egy órát kíván.)

Címkék: gasztro recept erdélyi káposzta rakott főétel savanyúkáposzta

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamalac.blog.hu/api/trackback/id/tr37675684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása