Konyhamalac

Minden ami konyha. Receptek, ötletek, praktikák. Receptcsere.

Most épp ennyien vagytok éhesek

Site Meter

kommentek

HTML

Kandírozott narancshéj

2008.11.25. 18:52 | danianyu | Szólj hozzá!

4 db narancshéjhoz kb. 20-25 dkg cukor kell.

  • A narancshéjat vágjuk tetszőlegesre. Eegy edénybe tesszük, és felöntjük hideg vízzel. Néhány napon keresztül áztatjuk (kb. 5-7 nap), közben a vizet naponta 1-2-szer cseréljük.

 

  • Ha a vizet már nem érezzük nagyon keserűnek, akkor jó. A kristálycukrot annyi vízben oldjuk fel, amennyi a narancshéjat ellepi. Fedő nélkül, időnként megkeverve addig főzzük, amíg a víz el nem párolog. Ekkor a narancsdarabokat fóliára terítjük, eligazgatjuk, hogy ne érjenek össze, és hagyjuk megszáradni.

 

  • Porcukorba mártjuk, hogy ne ragadjanak össze és befőttesüvegben, hűvös helyen tároljuk.

Használhatjuk:

  • díszítésre,
  • gyümölcskenyérbe,
  • desszertekbe,
  • koktélba,
  • magában is fogyasztható (csokifondatba mártogatható)

Címkék: gyümölcs gasztro könnyű desszert narancshéj cukrozott

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamalac.blog.hu/api/trackback/id/tr36788298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása