Hozzávalók:
50 dkg darált disznóhús
10 dkg füstölt kolbász
10 dkg húsos füstölt szalonna
80 dkg savanyú káposzta
15 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
olaj
pirospaprika
bors
só
Kevés olajban pirítsd üvegesre az apróra vágott hagymát, tedd bele a megtört fokhagymát, a darált húst, sózd, borsozd, hintsd meg egy kávéskanálnyi pirospaprikával, kis lángon állandóan keverve pirítsd 10-12 percig.
A szalonnát vágd kis kockákra, serpenyőben hevítsd fel, add hozzá a felkarikázott kolbászt, s pirítsd együtt egy-két percig.
A rizst párold félig puhára, s csurgasd le.
Egy zsiradékkal kikent tűzálló tál aljába teríts el a párolt káposzta harmadát, tedd rá a szalonnás kolbászt, erre jön a káposzta következő harmada meglocsolva a tejföl felével, arra a rizs, majd a pirított hús, végül pedig a maradék káposzta. A tetejét locsold meg a maradék tejföllel, hintsd meg olvasztott zsírral, s középmeleg sütőben párold készre. (Ez kb. egy órát kíván.)