Konyhamalac

Minden ami konyha. Receptek, ötletek, praktikák. Receptcsere.

Most épp ennyien vagytok éhesek

Site Meter

kommentek

HTML

A legjobb karácsonyi bejgli recept

2008.12.11. 19:05 | danianyu | Szólj hozzá!

Ezt a receptet néhány éve a Finom Falatok gasztronómiai magazinból készítettem el. Azóta minden karácsonykor el kell készítenem a családnak.




Hozzávalók 7 db bejglihez:

(csak a tészta receptje!)

1 kg liszt

10 dkg porcukor

42 dkg margarin

10 g só

1 csomag vaníliás cukor

2 tojássárgája

20 g élesztő

260 ml hideg tej



  •  A tésztához kevés hideg tejben feloldjuk az élesztőt, cukrot és a tojássárgájákat. A többi alapanyagot egymással alaposan összemorzsoljuk, ha a tészta rögösre összeáll, a tejet két részben hozzágyúrjuk. A tésztaakkor jó, ha nem túl kemény, de nem is ragacsos. A tésztát 7 egyforma részre osztjuk, gömbölyítjük és hűtőben letakarva pihentetjük.
  • A 7 tésztából, liszt nélkül 1-1 téglalapot nyújtunk és kb. 270-280 grammnyi töltelékkel terítjük úgy, hogy a szélein 1 ujjnyi tészta kilátsszon. A téglalapok rövidebbik oldalát visszahajtjuk, a hosszabbikról pedig feltekerjük. 1 egész tojás és 2 tojássárga elegyével lekenjük vékonyan a bejgliket és száradni hagyjuk. A száraz tojásrétegre újjabbat kenünk, hurkapácával teljesen átszúrkáljuk, majd langyos helyen, lassan ( 60-90 percig) kelesztük.
  • Ha a tészta felületén egyenletes repedések keletkeznek, először forró (220 fokos), majd ha szép barna kérge van kicsit lehűtött (200 fokos) sütőben készre sütjük.

Címkék: ünnep étel karácsony süti könnyű recept kalács sütemény desszert bejgli

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamalac.blog.hu/api/trackback/id/tr72817696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása