Hozzávalók 4-6 személyre:
1,2 kg körüli pulykamell
2 csomag szeletelt bacon
fokhagymagerezdek
só
gyöngyhagyma vagy hagyma
sárgarépa
A húst megmossuk, egy éles késsel kissebb lyukakat vágunk ebbe beletűzünk 1 gerezd fokhagymát 1-2 kocka bacont esetleg friss fűszert (pl. rozmaring). Enyhén megsózzuk, majd befedjük a maradék szalonnával. Teszünk mellé 3-4 sárgarépát nygyobb darabra vágva (kb 5 cm), és gyöngyhagymát, vagy felezett vöröshagymát (ha túl nagy a hagyma).
Sütőzacskóban vagy fólia alatt sütjük. Ha fólia alatt sütjük, akkor kb. 10 dkg zsírt (liba vagy sertés) és némi vizet öntsönk rá.
Felszeletelve rízssel, vadrízssel, zöldségkörettel, krumplipürével tálaljuk.