Hozzávalók:
1kg marhaszínhús, vagy lábszár
2 evőkanál olaj vagy zsír
2 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál pirospaprika
1 zöldpaprika
ízlés szerint mustár
só
Kevés zsiradékban megfonnyasztjuk az apróra összevágott hagymát és beletesszük a kockára vágott húst. Megsózzuk, és saját levében pörköljük. Mikor zsírjára sült, megpaprikázzuk, és kevés vízzel felöntjük. Gyakran megkeverjük és időnként vízzel felöntve, tovább főzzük. Amikor a hús puhulni kezd, tegyük bele a cikkekre vágott zöldpaprikát is. A mustárt egy tálkába tesszük kevés pörköltlét merünk bele, jól elkeverjük és ezzel ízesítjük meg.
Tipp:
- Ha van otthon sárgarépa, fehérrépa, zeller akkor ezeket reszelve hozzáadhatjuk a zöldpaprikával.
- Tálaljuk tarhonyával, amit kevés zsíradékon megpirítunk, felengedjük vízzel, sózzuk és ha megpuhult akkor leszűrjük.
- Savanyúságot kínáljunk mellé.