Konyhamalac

Minden ami konyha. Receptek, ötletek, praktikák. Receptcsere.

Most épp ennyien vagytok éhesek

Site Meter

kommentek

HTML

Marhapörkölt tarhonyával

2008.09.29. 19:14 | danianyu | Szólj hozzá!

 

Hozzávalók:

1kg marhaszínhús, vagy lábszár

2 evőkanál olaj vagy zsír

2 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál pirospaprika

1 zöldpaprika

ízlés szerint mustár


Kevés zsiradékban megfonnyasztjuk az apróra összevágott hagymát és beletesszük a kockára vágott húst. Megsózzuk, és saját levében pörköljük. Mikor zsírjára sült, megpaprikázzuk, és kevés vízzel felöntjük. Gyakran megkeverjük és időnként vízzel felöntve, tovább főzzük. Amikor a hús puhulni kezd, tegyük bele a cikkekre vágott zöldpaprikát is.  A mustárt egy tálkába tesszük kevés pörköltlét merünk bele, jól elkeverjük és ezzel ízesítjük meg.

Tipp:

  • Ha van otthon sárgarépa, fehérrépa, zeller akkor ezeket reszelve hozzáadhatjuk a zöldpaprikával.
  • Tálaljuk tarhonyával, amit kevés zsíradékon megpirítunk, felengedjük vízzel, sózzuk és ha megpuhult akkor leszűrjük.
  • Savanyúságot kínáljunk mellé.

Címkék: konyha gasztro pörkölt recept mustár tészta tarhonya savanyúság

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamalac.blog.hu/api/trackback/id/tr41687824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása