Konyhamalac

Minden ami konyha. Receptek, ötletek, praktikák. Receptcsere.

Most épp ennyien vagytok éhesek

Site Meter

kommentek

HTML

vegyes savanyúság ahogy anyukám tanította

2008.09.18. 13:56 | danianyu | Szólj hozzá!

A megadott mennyiség 5 kg vegyes savanyítani való zöldséghez van megadva. A zöldségeket ízlése szerint mindenki maga válogathatja. Gyalult káposzta nélkülözhetetlen alapanyag. Ha nem tudunk gyalúlt káposztát venni, akkor vékony csíkokra vágjuk. Én Ezekkel dúsítom: uborka, sárgarépa, zöldparadicsom, cukkíni, persze mindent uborkaszeletelőn leszeletelve.


Hozzávalók:

40 dkg cukor

0,5 l ecet (10%-os)

10 dkg só

2 kávéskanálszalicil

2 kávéskanál borkén


Ezeket jól elkeverjük a savanyúnak vágottakkal. 1 éjjszakán át álni hagyjuk, ezelatt jó sok levet enged. Üvegekbe töltjük, rakhatjuk szorosan, de nem megtömve! Télen nagyon jó és finom vitaminpótlás lesz!

Címkék: konyha gasztro recept vitamin káposzta ecet befőzés vendégváró savanyúság

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamalac.blog.hu/api/trackback/id/tr87669857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása