Konyhamalac

Minden ami konyha. Receptek, ötletek, praktikák. Receptcsere.

Most épp ennyien vagytok éhesek

Site Meter

kommentek

HTML

Bajor csirkecomb

2008.10.06. 10:15 | danianyu | Szólj hozzá!

 

Hozzávalók:

Személyenként 1 csirkecomb
10 dkg füstölt szalonna
1-2 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1 dl tejföl
1 dl fehérbor
1 evőkanál zsemlemorzsa
flekken fűszer
késhegynyi őrölt bors




A húst füstölt szalonnával sűrűn megtűzdeljük, flekkenfűszerrel bedörzsöljük. A maradék szalonnát két vékony szeletre vágjuk és tűzálló tál aljára fektetjük. Erre a meghámozott, karikára vágott vöröshagyma kerül, majd a tűzdelt felével felfelé a combok. A tejfölt borral simára keverjük, és a csirkére locsoljuk. Csipetnyi őrölt borssal megszórjuk, és a zsemlemorzsát ráhintjük. A vajat a tetejére morzsoljuk, és a tálat lefedve, a forró sütőbe rakjuk. Addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul, majd a fedőt levéve a pecsenyét szépen megpirítjuk. A legjobb hozzá a párolt vegyes zöldség.

Címkék: csirke konyha étel gasztro bor főzés recept hús fehérbor

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamalac.blog.hu/api/trackback/id/tr7698470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása