4 db narancshéjhoz kb. 20-25 dkg cukor kell.
- A narancshéjat vágjuk tetszőlegesre. Eegy edénybe tesszük, és felöntjük hideg vízzel. Néhány napon keresztül áztatjuk (kb. 5-7 nap), közben a vizet naponta 1-2-szer cseréljük.
- Ha a vizet már nem érezzük nagyon keserűnek, akkor jó. A kristálycukrot annyi vízben oldjuk fel, amennyi a narancshéjat ellepi. Fedő nélkül, időnként megkeverve addig főzzük, amíg a víz el nem párolog. Ekkor a narancsdarabokat fóliára terítjük, eligazgatjuk, hogy ne érjenek össze, és hagyjuk megszáradni.
- Porcukorba mártjuk, hogy ne ragadjanak össze és befőttesüvegben, hűvös helyen tároljuk.
Használhatjuk:
- díszítésre,
- gyümölcskenyérbe,
- desszertekbe,
- koktélba,
- magában is fogyasztható (csokifondatba mártogatható)