Aki szereti a főzelékféléket, annak ez az étel is ízleni fog. Az eredeti recept alapján a húst csak főzni kell, de főzés után leitathatjuk róla a vizet, és kevés hagymás, enyhén fűszeres olajon kicsit átpiríthatjuk (kb. 5 percig). Könnyű elkészíteni.
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg sertésborda (4 szelet)
30 dkg burgonya
30 dkg sárgarépa
1 evőkanál zszsiradék
2 alma
12 dkg vöröshagyma
só
1 mokkáskanál őrölt bors
1 mokkáskanál kakukkfű
1 csokor petrezselyemzöld
1 evőkanál liszt
1 dl tej
A sertésbordát leforrázzuk, fölengedjük hideg vízzel, hozzáadunk egy vöröshagymát, és felforraljuk. Megsózzuk, és leszedjük a tetejéről a habot. Lefedjük, és takarékon készre főzzük. A megmosott vöröshagymát és a kimagozott almát apróra vágjuk, és a zsiradékban megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát és burgonyát, felöntjük a sertésborda átszűrt levével, majd harminc percig forraljuk. A liszthez hozzáöntjük a tejet, csomómentesre keverjük, majd behabarjuk vele a zöldséges levet. Jól kiforraljuk, és sóval, őrölt borssal ízesítjük. A sertésbordát szeletekre vágjuk, a mártásba fektetjük, öt percig pároljuk, majd forrón, apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.
A megmaradt lébe (amiben a hús főtt) készíthetünk levest is, vagy akár másnap mártást is.