Konyhamalac

Minden ami konyha. Receptek, ötletek, praktikák. Receptcsere.

Most épp ennyien vagytok éhesek

Site Meter

kommentek

HTML

Hamburgi sertésborda

2008.10.31. 08:27 | danianyu | Szólj hozzá!

 Aki szereti a főzelékféléket, annak ez az étel is ízleni fog. Az eredeti recept alapján a húst csak főzni kell, de főzés után leitathatjuk róla a vizet, és kevés hagymás, enyhén fűszeres olajon kicsit átpiríthatjuk (kb. 5 percig). Könnyű elkészíteni.


Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg sertésborda (4 szelet)

30 dkg burgonya

30 dkg sárgarépa

1 evőkanál zszsiradék

2 alma

12 dkg vöröshagyma

1 mokkáskanál őrölt bors

1 mokkáskanál kakukkfű

1 csokor petrezselyemzöld

1 evőkanál liszt

1 dl tej


 A sertésbordát leforrázzuk, fölengedjük hideg vízzel, hozzáadunk egy vöröshagymát, és felforraljuk. Megsózzuk, és leszedjük a tetejéről a habot. Lefedjük, és takarékon készre főzzük. A megmosott vöröshagymát és a kimagozott almát apróra vágjuk, és a zsiradékban megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát és burgonyát, felöntjük a sertésborda átszűrt levével, majd harminc percig forraljuk. A liszthez hozzáöntjük a tejet, csomómentesre keverjük, majd behabarjuk vele a zöldséges levet. Jól kiforraljuk, és sóval, őrölt borssal ízesítjük. A sertésbordát szeletekre vágjuk, a mártásba fektetjük, öt percig pároljuk, majd forrón, apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.

A megmaradt lébe (amiben a hús főtt) készíthetünk levest is, vagy akár másnap mártást is.

Címkék: gasztro főzés hús főzelék sertésborda hamburgi

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamalac.blog.hu/api/trackback/id/tr90741780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása