Konyhamalac

Minden ami konyha. Receptek, ötletek, praktikák. Receptcsere.

Most épp ennyien vagytok éhesek

Site Meter

kommentek

HTML

Tócsni

2008.10.07. 19:14 | danianyu | Szólj hozzá!

A tócsni is közkedvelt étel. Több néven is ismert: macok, medvetalp...Jó reggelire, ebédre, vacsorára, köretként, tejföllel, ketchuppal, juhtóróval, salátával vagy csak a la natúr citromos teával. Hozzávalóit is dúsíthatjuk, reszelt káposztával, reszelt cukkinivel, reszelt zellerrel, mustárral, tejföllel, juhtúróval, sajttal...


Hozzávalók (4 személyre):

1 kg burgonya
1 vöröshagyma
2 tojás
2-3 evőkanál liszt
olaj a sütéshez



A burgonyát nyersen megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és lereszeljük.
A reszelt burgonyához adjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Fasírt állagúnak kell lennie. Serpenyőben olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajba tesszük, a kanál hátával lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb. 5-5 percig szép arany barnára sütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Forrón tálaljuk, mert csak így igazán finom.
Megkenhetjük fokhagymával, vagy adhatunk mellé tejfölt, vagy akár mindkettőt, ha valaki szereti.

Címkék: burgonya krumpli tea vacsora köret káposzta liszt juhtúró tócsni macok medvetalp

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamalac.blog.hu/api/trackback/id/tr46701640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása