Konyhamalac

Minden ami konyha. Receptek, ötletek, praktikák. Receptcsere.

Most épp ennyien vagytok éhesek

Site Meter

kommentek

HTML

Hercegnő burgonya

2008.10.06. 07:05 | danianyu | Szólj hozzá!

 

Hozzávalók:

1 kg burgonya
12 dkg vaj
4 tojássárgája
1 kis reszelt szerecsendió




A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és néhány percig fedő nélkül a tűzön hagyjuk, hogy a víz teljesen elpárologjon. Ezután áttörjük Hozzákeverjük a lágy vajat, a tojássárgáját és a szerecsendióval fűszerezzük.
Kivajazunk egy sütőlapot és arra egyenletes kis karikákat nyomunk a fűszerezett képlékeny masszából. Előzőleg egy megfelelő méretű (és az egyik sarkán levágott) nejlonzacskóba töltjük a burgonyamasszát. Kb. 180 C fokos sütőben aranysárgára sütjük.

Nagyon jól néz ki.

Címkék: burgonya étel gasztro krumpli könnyű köret hercegnő vendégváró ínyenc

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamalac.blog.hu/api/trackback/id/tr45698256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása