Konyhamalac

Minden ami konyha. Receptek, ötletek, praktikák. Receptcsere.

Most épp ennyien vagytok éhesek

Site Meter

kommentek

HTML

Hagymáskrumpli

2008.09.08. 16:18 | danianyu | Szólj hozzá!

 

Köretnek sült mellé vagy önmagában ajánlom. Aki szereti a magyaros ízeket annak nagyon ajánlom vagy annak aki a krumpilis tésztát szereti ha odapirul a lábasba. A párom egyik kedvence. Fontos, hogy egy vastagabb falú teflon bevonatú serpenyőben készítsük, mert ebben nem ragad le és nem is kell egyfolytában kevergetni.


 

Hozzávalók:

(3-4 személyre)

1kg krumpli tisztítva apró(!) kockákra vágva

40 dkg vöröshagyma

izlés szerint fokhagyma

só, bors, pirospaprika

kevés olaj


A serpenyőbe kevés olajat öntünk és a hagymát kicsit megfonnyasztjuk. Ez kb. 3 perc. Beletsszük a lecsepegtetett apró burgonyakockákat. És néhha megkeverjük. Adig sütjük, amig szép piros és ropogós nem lesz.  A végén beledobjuk az összetört fokhagymát, aki szereti megszórja pirospaprikával, borssal és vetünk bele sót is.

Ha lesz képem akkor töltök fel.

Címkék: burgonya konyha étel gasztro főzés krumpli recept hagyma köret pityóka

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamalac.blog.hu/api/trackback/id/tr9654063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása