Hozzávalók:
1 kg sertéshús ( karaj, szűz, comb)
2 dl étolaj
15 dkg vöröshagyma
5 dkg fokhagyma
1 csomag petrezselyemzöld
2,5 dl tejföl
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg gomba
10 dkg sonka
20 dkg csemege uborka
5 db tojás
10 db sós palacsinta
só, ôrölt bors
A húst hagymás olajon lepirítjuk, sóz-
zuk, fuszerezzük, hozzáadjuk a csíkokra vágott lepirított szalonnát,
sonkát, gombát és a csemege uborkát és tovább pároljuk.
Amikor megpuhult, a serpenyôben hozzáadjuk a tejfölt és
a felvert tojásokat. Addig kevergetjük, míg a tojás megköt. Sós pala-
csintákba betöltve sütôben átforrósítjuk és a pörköltnek a levével leöntjük,
apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.