Konyhamalac

Minden ami konyha. Receptek, ötletek, praktikák. Receptcsere.

Most épp ennyien vagytok éhesek

Site Meter

kommentek

HTML

Salzburgi galuska

2008.10.07. 07:56 | danianyu | Szólj hozzá!

 

Hozzávalók 5 galuskához:

4 tojás

1 citrom

2 tojásfehérje

10 dkg cukor

2 zacskó vaníliás cukor

3 dkg liszt

4 dkg vaj

porcukor a szóráshoz


  1. Válasszuk el a tojás sárgáját a fehérjétől. Mossuk meg a citromot, és reszeljük le a héját. Verjük fel keményre a 6 tojás fehérjét, majd fokozatosan adjuk hozzá a cukrot. Ezután óvatosan keverjük bele a tojássárgáját, a vaníliáscukrot, citromhéjat és a lisztet.
  2. Olvasszuk meg a vajat, a tésztából formáljunk 5 galuskát, és azokat is tegyük a serpenyőbe.Süssük alacsony hőfokon.
  3. Forgassuk meg sötőlapáttal a galuskákat. Tegyük a serpenyőt a sütőbe, és süssük meg a galuskák másik oldalát is. A belsejük maradjon kissé krémes.
  4. Tegyük ki egy tálra, és szórjuk meg porcukorral. Tálaljuk azonnal! Vanília- vagy csokoládéöntet illik hozzá.

Címkék: kép gasztro édesség desszert vendégváró különleges ínyenc

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamalac.blog.hu/api/trackback/id/tr4700628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása