Hozzávalók 5 galuskához:
4 tojás
1 citrom
2 tojásfehérje
10 dkg cukor
2 zacskó vaníliás cukor
3 dkg liszt
4 dkg vaj
porcukor a szóráshoz
- Válasszuk el a tojás sárgáját a fehérjétől. Mossuk meg a citromot, és reszeljük le a héját. Verjük fel keményre a 6 tojás fehérjét, majd fokozatosan adjuk hozzá a cukrot. Ezután óvatosan keverjük bele a tojássárgáját, a vaníliáscukrot, citromhéjat és a lisztet.
- Olvasszuk meg a vajat, a tésztából formáljunk 5 galuskát, és azokat is tegyük a serpenyőbe.Süssük alacsony hőfokon.
- Forgassuk meg sötőlapáttal a galuskákat. Tegyük a serpenyőt a sütőbe, és süssük meg a galuskák másik oldalát is. A belsejük maradjon kissé krémes.
- Tegyük ki egy tálra, és szórjuk meg porcukorral. Tálaljuk azonnal! Vanília- vagy csokoládéöntet illik hozzá.