Konyhamalac

Minden ami konyha. Receptek, ötletek, praktikák. Receptcsere.

Most épp ennyien vagytok éhesek

Site Meter

kommentek

HTML

Dorozsmai molnárponty

2008.12.17. 12:49 | danianyu | Szólj hozzá!

Karácsonykor szoktam készíteni! Nagyon finom!


Hozzávalók: (4 személyre)


1 kg pontyfilé (szeletelve)
10 dkg fütölt szalonna
2 nagy fej hagyma
25 dkg gomba (konzerv is lehet)
15 dkg lecsó
5 dl tejföl
50 dkg csuszatészta
1 csokor petrezselyem, kapor
1 kávéskanál pirospaprika

bors
10 dkg liszt
a sütéshez olaj.



Elkészítése:

A halszeleteket besózzuk, fél órára állni hagyjuk, majd lisztbe forgatjuk és felhevített olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük.

Az apróra felkockázott szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a lecsót, a vékonyra felszeletelt gombát. Félpuhára főzzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, apróra vágott petrezselymet és kaprot adok hozzá (a kapor el is hagyható) majd elkeverjük 4 dl tejföllel.

Enyhéz sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, összekeverjük a gombás lecsóval, majd tűzálló tálba tesszük. Elrendezzük a tetején a halszeleteket, meglocsoljuk a maradék tejföllel. Előmelegített sütőben 200 fokon pirosra sütjük. Petrezselyemmel, paprika- és paradicsomszeletekkel díszíthetjük.

Címkék: ünnepek étel karácsony ponty főzés hal tészta csusza

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamalac.blog.hu/api/trackback/id/tr31827875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása