Konyhamalac

Minden ami konyha. Receptek, ötletek, praktikák. Receptcsere.

Most épp ennyien vagytok éhesek

Site Meter

kommentek

HTML

Hideg szabolcsi almaleves

2008.10.16. 21:10 | danianyu | Szólj hozzá!

 Hozzávalók:

1 kg savanykás alma
30 dkg cukor
1 dkg fahéj
1 dkg szegfuszeg

1 db citrom
3 dl tejszín
5 dl tej
10 dkg liszt




Az almát hámozzuk meg, kockázzuk fel, és tegyük fel a félbevágott citrommal némi vízbe fôni. Adjuk hozzá a kristálycukrot, fuszerzacskóban pár szem szegfuszeget és fahéj darabot. Fôzzük puhára az almát, de ne fôzzük túl. Távolítsuk el a fuszerzacskót, és a citromot. Tejszínes-tejes habarással surítsük be, hutsük le. Tejszínhabbal tálaljuk.

Címkék: alma leves gyümölcs étel gasztro könnyű hideg recept tejszín recipe szabolcsi

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamalac.blog.hu/api/trackback/id/tr50717761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása