Konyhamalac

Minden ami konyha. Receptek, ötletek, praktikák. Receptcsere.

Most épp ennyien vagytok éhesek

Site Meter

kommentek

HTML

rakott zöldbab

2008.09.17. 17:25 | danianyu | Szólj hozzá!

 

Hozzávalók:

50 dkg darált sertéshús

1 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 kg zöldbab

1 nagy pohár tejföl

majoranna

pirospaprika

1 kis paradicsompüré

olaj


A hagymát megpároljuk kevés olajon, sózzuk, majd hozzáadjuk a húst. Ha megfőtt, akkor ízesítjük az összetört fokhagymával, pirospaprikával, sűrített paradicsommal, majorannával.

A zöldbabot kevés sós vízben megpároljuk.

Egy tepsit kivajazunk (olajat is használhatunk) és belerétegezzük a húst és a babot. A tetejére kevés sóval elkevert tejfölt kenünk. 200-220 fokon pirosra sütjük.

Akinek túl tömény az főtt rízst is rétegerhet bele.

Címkék: gasztro könnyű recept zöldbab ínyenc recipe rakott zöldbab

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamalac.blog.hu/api/trackback/id/tr20668243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása