A muffint mindenki szereti. Lehet édesen és sósan készíteni. Elkészítése könnyű és gyors. Akár ajándékba is vihető.
HOZZÁVALÓK:
28 dkg teljesőrlésű liszt
5 ek méz
1/4 csésze olaj
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliáscukor
2 tojás
kb 3dl lecsöpögtetett meggybefőtt
A muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és negyedekbe vágjuk.
A liszthez hozzákeverjük a sütőport.
A tojásokat habosra keverjük a mézzel és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a joghurtot, végül a lisztes keverékhez adjuk.
A meggyet óvatosan a tésztába forgatjuk, majd a masszát a muffinformákba kanalazzuk, és 15-20 perc alatt, 170 °C-n készre sütjük. (előmelegített sütőben)