Hozzávalók (4 személyre):
8 db szikkadtabb kifli
5 dl+5dl tej
15 dkg darált mák
3-4 evőkanálnyi méz
2 dkg margarin
1 csomag vaníliáscukor, 1 csomag vaníliás pudingpor
citrom
2 evőkanál sárgabaracklekvár
1 tojás
5 dl tejben olvaszd fel a vaníliáscukrot, 2 evőkanál mézet és a margarin felét. A kifliket vágd szeletekre és locsold rájuk a tejet. (Ha kell, forgasd át, hogy egyenletesen megszívják magukat, majd egy-két percre tedd szűrőbe, hogy a felesleg tej lecsöpöghessen). Kicsit szárazabb lesz a megszokottnál. A darált mákhoz vegyíts egy kis reszelt citromhéjat, majd óvatosan keverve ezt is add a kiflikatikákhoz. Közben készítsd el a vaníliás pudingot, ha kész, akkor 2 tojás sárgáját keverj hozzá. A margarin másik felével kenj ki egy kissebb, de magasfalú jénait és az aljára tegyél kiflit, majd pudingot és így folytasd amíg a kifli el nem fogy. A halom tetején kifli legyen, amire 1-2 evőkanál sárgabaracklekvárt elkenünk, végül az egészet lezárjuk 2 tojásfehérje felvert habjával. Sütőben 200 fokon kb. 10-15 percig süsd, amíg piros nem lesz a teteje.
Mák helyett dióval is jó.