A mai napi konyhai alkotásom. A családom szereti a zöldbabot, de már untam, hogy mindíg csak főzeléket rendelnek. Így született meg ez a kreáció. Remélem mindenkinek ízleni fog. Nállunk nagyon bejött.
Hozzávalók:
(4 személyre)
1 kg zöldbab (én előkészített, fagyasztott zöldbabot használtam)
2 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
4 db virsli
10dkg húsos szalonna (császárszalonnát használtam)
2 kis konzerv paradicsompüré
1 nagy tejföl (375g)
só, pirospaprika, kapor, 1 csokor friss petrezselyem
- Az egyik hagymát apró kockákra vágjuk, üvegesre pirítjuk, sózzuk. Hozzáadjuk a zöldbabot (akár fagyottan is) és a zúzott fokhagymát is. Rövid ideig fedő alatt pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, majd annyi vízzel felöntjük, hogy a bab egyenletesen megpárolódjon, de ne legyen túl sok a víz. A paradicsompürét is hozzáadjuk. Ha megpuhult a bab, akkor tejföllel behabarjuk.
- A szalonnát apró kockákra vágjuk, kissé megpirítjuk (egy másik lábasban). Hozzáadjuk a másik felkockázott hagymát, üvegesre pirítjuk és a vékonyra vágott virslit is hozzáadjuk, készre pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről megszórjuk pirospaprikával.
- A két "pörköltet" összekeverjük. Fűszerezzük kaporral, fél csokor apróra vágott petrezselyemmel. Tálaláskor vágott petrezselyemmel díszítjük.
Akinek nem elég tömény tálalhatja tésztával, de szerintem magában nagyon könnyed, finom és laktató is volt.