Konyhamalac

Minden ami konyha. Receptek, ötletek, praktikák. Receptcsere.

Most épp ennyien vagytok éhesek

Site Meter

kommentek

HTML

Zöldbab izé...pörkölt

2008.11.27. 16:45 | danianyu | Szólj hozzá!

A mai napi konyhai alkotásom. A családom szereti a zöldbabot, de már untam, hogy mindíg csak főzeléket rendelnek. Így született meg ez a kreáció. Remélem mindenkinek ízleni fog.  Nállunk nagyon bejött.


Hozzávalók:

(4 személyre)

1 kg zöldbab  (én előkészített, fagyasztott zöldbabot használtam)

2 nagy fej hagyma

4 gerezd fokhagyma

4 db virsli

10dkg húsos szalonna (császárszalonnát használtam)

2 kis konzerv paradicsompüré 

1 nagy tejföl (375g)

só, pirospaprika, kapor, 1 csokor friss petrezselyem


  • Az egyik hagymát apró kockákra vágjuk, üvegesre pirítjuk, sózzuk. Hozzáadjuk a zöldbabot (akár fagyottan is) és a zúzott fokhagymát is. Rövid ideig fedő alatt pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, majd annyi vízzel felöntjük, hogy a bab egyenletesen megpárolódjon, de ne legyen túl sok a víz. A paradicsompürét is hozzáadjuk. Ha megpuhult a bab, akkor tejföllel behabarjuk.


  • A szalonnát apró kockákra vágjuk, kissé megpirítjuk (egy másik lábasban). Hozzáadjuk a másik felkockázott hagymát, üvegesre pirítjuk és a vékonyra vágott virslit is hozzáadjuk, készre pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről megszórjuk pirospaprikával.


  • A két "pörköltet" összekeverjük. Fűszerezzük  kaporral, fél csokor apróra vágott petrezselyemmel. Tálaláskor vágott petrezselyemmel díszítjük.

Akinek nem elég tömény tálalhatja tésztával, de szerintem magában nagyon könnyed, finom és laktató is volt.

Címkék: konyha étel gasztro pörkölt zöldbab

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamalac.blog.hu/api/trackback/id/tr7791663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása