Hozzávalók:
5 tojás, 2 pohár joghurt (sima), 4 pohár liszt, 2,5 pohár cukor, fél citrom,
1 pohár étolaj, 2 csomag sütőpor, 1 csipet só, fél dl forróvíz.
Elkészítés:
5 tojás sárgáját, 2,5 joghurtos pohár cukrot, fél citrom levét és reszelt héját,
1 csipet sót keverj habosra fél dl forró vízzel. Keverj bele 2 pohár sima joghurtot,
1 pohár étolajat, 2 csomag sütőport és 4 pohár lisztet. 5 tojás fehérjéből egy csipet
sóval verj kemény habot, majd óvatosan forgasd bele az előző masszába. Vajazott,
lisztezett, nagy tepsibe öntsd. Tetszés szerinti gyümölcsöt (meggy, cseresznye, szilva) szórj a tetejére,
majd a családi béke kedvéért szórd meg durvára vágott dióval.
A szilvás tetejére szórj fahéjas cukrot. A 180 fokra előmelegített sütőbe rakd és 1 órán keresztül őrizd.
Vigyázz, hogy a család hagyjon Neked is legalább egy kis kóstolót! Készítheted gyümölcs nélkül is,
de akkor a tészta felébe keverj 2 evőkanál kakaóport, és csak ezután forgasd bele a tojásfehérje habját
(külön-külön a sima és a kakaós masszába)Felváltva öntsd a tepsibe.
Joghurtos meggyes (a legjobb!)
2008.02.06. 12:17 | danianyu | Szólj hozzá!
Címkék: gasztro főzés édesség gasztronómia joghurt desszert csemege harapnivaló joghurtos süti
A bejegyzés trackback címe:
https://konyhamalac.blog.hu/api/trackback/id/tr40327684
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.