Aki a lángost szereti annak bizonyára a dödölle is ízleni fog.
:-)
3-4 személyre:
kb. 25-30 dkg liszt
50 dkg főtt burgonya
1 pohár tejföl
néhány szelet bacon /sonka
2 nagy fej hagyma
fokhagyma
reszelt sajt
só
zsír
- A burgonyát megfőzzük, sózzuk, alaposan összetörjük kevés főzővízzel és összekeverjük annyi liszttel, amennyit a krumpli felvesz. A tészta ragacsos lesz.
- A bacont és (vagy) sonkát megsütjük és félretesszük. A szalonna zsírhoz adunk még zsírt is és megpirítjuk a hagymakarikákat. Ezeket is félretesszük.
- Végül egy teáskanalat a forró zsírba mártunk és ezzel szaggatjuk ki a dödöllét. Mindkét oldalát pirosra sütjük.
- Tálalásnál a dödöllére bacont, sonkát és hagymakarikát halmozunk, meglocsoljuk enyhén sózott fokhagymás tejföllel és a tetejére reszeltsajtot szórunk.
Jó étvágyat!