Konyhamalac

Minden ami konyha. Receptek, ötletek, praktikák. Receptcsere.

Most épp ennyien vagytok éhesek

Site Meter

kommentek

HTML

Régi ételek új köntösben - Dödölle

2009.10.19. 14:35 | danianyu | Szólj hozzá!

Aki a lángost szereti annak bizonyára a dödölle is ízleni fog.

:-)

3-4 személyre:


kb. 25-30 dkg liszt

50 dkg főtt burgonya

1 pohár tejföl

néhány szelet bacon /sonka

2 nagy fej hagyma

fokhagyma

reszelt sajt


zsír


  •  A burgonyát megfőzzük, sózzuk, alaposan összetörjük kevés főzővízzel és összekeverjük annyi liszttel, amennyit a krumpli felvesz. A tészta ragacsos lesz.
  • A bacont és (vagy) sonkát megsütjük és félretesszük. A szalonna zsírhoz adunk még zsírt is és megpirítjuk a hagymakarikákat. Ezeket  is félretesszük.
  • Végül egy teáskanalat a forró zsírba mártunk és ezzel szaggatjuk ki a dödöllét. Mindkét oldalát pirosra sütjük.
  • Tálalásnál a dödöllére bacont, sonkát és hagymakarikát halmozunk, meglocsoljuk enyhén sózott fokhagymás tejföllel és a tetejére reszeltsajtot szórunk.

 

      Jó étvágyat!

Címkék: burgonya gasztro krumpli könnyű hagyma gyors tejföl dödölle

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamalac.blog.hu/api/trackback/id/tr281460469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása