Hozzávalók:
1 kg krumpli
30-40 dkg gomba
1fej hagyma
6 dl tej
2 tojás
kevés olaj
só
petrezselyem
őrőlt fekete bors
szerecsendió
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg trappista
8 dkg vaj
- A hagymát apróra vágjuk, dinszteljük a szeletelt gombával tovább pároljuk. Sózzuk és petrezselyemmel ízesítjük.
- A tejet a tojásokkal, sóval, borssal, szerecsendióval egy habverővel (legjobb a gépi) jól összekeverjük, majd az olvasztott vajat is belekeverjük.
- A hámozott burgonyát jó vékonyan karikázzuk és összekeverjük a párolt gombával, majd elvegyítjük a tejes egyveleggel és egy tűzálló tálba rakjuk.
- A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával és reszelt sajttal.
- kb 1,5 órán át sütjük 140 fokon