Konyhamalac

Minden ami konyha. Receptek, ötletek, praktikák. Receptcsere.

Most épp ennyien vagytok éhesek

Site Meter

kommentek

HTML

Gombás rakott burgonya

2009.02.06. 22:19 | danianyu | Szólj hozzá!

Hozzávalók:

1 kg krumpli

30-40 dkg gomba

1fej hagyma

6 dl tej

2 tojás

kevés olaj


petrezselyem

őrőlt fekete bors

szerecsendió

3-4 evőkanál zsemlemorzsa

15 dkg trappista

8 dkg vaj


  • A hagymát apróra vágjuk, dinszteljük a szeletelt gombával tovább pároljuk. Sózzuk és petrezselyemmel ízesítjük.
  • A tejet a tojásokkal, sóval, borssal, szerecsendióval egy habverővel (legjobb a gépi) jól összekeverjük, majd az olvasztott vajat is belekeverjük.
  • A hámozott burgonyát jó vékonyan karikázzuk és összekeverjük a párolt gombával, majd elvegyítjük a tejes egyveleggel és egy tűzálló tálba rakjuk.
  • A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával és reszelt sajttal.
  • kb 1,5 órán át sütjük 140 fokon

Címkék: burgonya krumpli könnyű gomba gyors rakott krumpli

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamalac.blog.hu/api/trackback/id/tr53927516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása