Konyhamalac

Minden ami konyha. Receptek, ötletek, praktikák. Receptcsere.

Most épp ennyien vagytok éhesek

Site Meter

kommentek

HTML

Királyok süteménye- karácsonyra

2008.12.10. 18:35 | danianyu | Szólj hozzá!

Ezt a receptet néhány éve a Finom Falatok gasztronómiai magazinból készítettem el. Azóta minden karácsonykor el kell készítenem a családnak.


200g porcukor

200g liszt

100g vaj

8 tojás

1 citrom reszelt héja

1 mk vaniliás cukor

30 ml rum (aromával helyetesíthető)

50 gr mazsola

50 g kandírozott gyümölcs ( én teszek bele aszalt gyümölcsöt és kandírozott narancshéjjat)

50g apróra tört mogyoró

50g jó minőségű étcsokoládé

porcukor a díszítéshez


  • A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket felverésig hűtőbe tesszük.
  • A tojássárgájákat a vajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, végül hozzáadjuk a citrom héjját és a rumot is. Ehhez adjuk hozzá a lisztben elkevert, pontosan kimért mazsolát, kandírozott gyümölcsöket, mogyorót és csokidarabkákat.
  • A tojásfehérjéket jó kemény habbá verjük, és nagyon óvatos mozdulatokkal a masszához keverjük.
  • Vajazott, lisztezett formába töltjük és 170-180 fokos sütőben körülbelül 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, a formából kiborítjuk és vastagon meghintjük porcukorral.
  • 1 centiméteres szeletekre vágjuk.
  • A dízsítéshez használhatunk csokiázat, feles dióbelet.

Címkék: konyha étel gasztro karácsony főzés könnyű recept desszert vendégváró főzőcske különleges gyümölcskenyér

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamalac.blog.hu/api/trackback/id/tr46815547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása