Konyhamalac

Minden ami konyha. Receptek, ötletek, praktikák. Receptcsere.

Most épp ennyien vagytok éhesek

Site Meter

kommentek

HTML

Kávélikőr

2008.11.24. 13:04 | danianyu | Szólj hozzá!

Használhatjuk:

  • kávéba,
  • kapucsínóba,
  • kávés desszertekbe (tiramisu, kávéhab, fagylalt).

Ízesíthetjük:

  • reszelt citrom- és narancshéjjal (ez esetben le kell szűrni az üvegbetölotés előtt),
  • rummal (lehetőleg igazi jamaicai rumot használjunk, ennek hiányában jóminőségű rumaroma illetveolcsóbb kategóriájú rum is szóbajöhet),
  • csokival / kakaóval
  • narancslikőrrel



Hozzávalók:


1/2kg cukor
1/2 liter víz
5 dkg friss kávé
kb.2.5 dl alkohol (ez lehet almapálinka, vodka, gyógyszertári alkohol)
fél rúd vanília vagy vaníliás cukor




Erős kávét főzünk, a maradék vízben felforraljuk a vaníliarudat (belsejét kikaparjuk), majd cukorszirupot készítünk belőle.  A kihűlt kávét és a kihűlt cukorszirupot elkeverjük az alkohollal. Üvegekbe tesszük. Jót tesz neki  2-3 hónapnyi pihenő a hűtőben vagy kamrában.

Címkék: kávé ital főzés könnyű gasztronómia desszert likőr kapucsínó capucchino

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamalac.blog.hu/api/trackback/id/tr6785742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása