Konyhamalac

Minden ami konyha. Receptek, ötletek, praktikák. Receptcsere.

Most épp ennyien vagytok éhesek

Site Meter

kommentek

HTML

Házi kenőmájas

2008.11.19. 18:16 | danianyu | Szólj hozzá!

Azoknak akik szeretik tudni mit fogyasztanak, nem szeretik a sertésőrkét és a házias ízekért rajonganak.


 

Hozzávalók:

50 dkg sertésmáj (de lehet másfajta is)

10 dkg zsír ( a legjobb a füstölt szalonna zsírja)

2 nagy fej hagyma

2 teáskanál majoranna

1 csokor apróra vágott friss petrezselyem ( vagy szárított)

bors


3 gerezd fokhagyma

10 dkg könnyen kenhető vaj

2-3 evőkanál tejföl

kb. 2 evőkanál mustár


  • A májat megtisztítjuk az inaktól és nagyából egyforma csíkokra vágjuk.  A zsíron pirítjuk. Amikor félig puha, belekeverjük az apró kockákra vágott hagymát. Addig pirítjuk, amíg át nem sül a máj. Majd fűszerezzük.
  • A  teljesen kihűlt májat finomra daráljuk (a zsírral eggyütt). Sózzuk.
  • Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, vajat, tejfölt, mustárt. Hűtőbe tesszük pihenni 1-2 órára.
  • Dúsíthatjuk snidlinggel, vörös- és lilahagymával, póréval, gombával.
  • Ha marad a májasból, akkor használatjuk hús, gomba töltésére vagy melegszendvicskrémnek.

 

Címkék: gasztro könnyű máj melegszendvics kenőmájas

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamalac.blog.hu/api/trackback/id/tr28778175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása