Azoknak akik szeretik tudni mit fogyasztanak, nem szeretik a sertésőrkét és a házias ízekért rajonganak.
Hozzávalók:
50 dkg sertésmáj (de lehet másfajta is)
10 dkg zsír ( a legjobb a füstölt szalonna zsírja)
2 nagy fej hagyma
2 teáskanál majoranna
1 csokor apróra vágott friss petrezselyem ( vagy szárított)
bors
só
3 gerezd fokhagyma
10 dkg könnyen kenhető vaj
2-3 evőkanál tejföl
kb. 2 evőkanál mustár
- A májat megtisztítjuk az inaktól és nagyából egyforma csíkokra vágjuk. A zsíron pirítjuk. Amikor félig puha, belekeverjük az apró kockákra vágott hagymát. Addig pirítjuk, amíg át nem sül a máj. Majd fűszerezzük.
- A teljesen kihűlt májat finomra daráljuk (a zsírral eggyütt). Sózzuk.
- Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, vajat, tejfölt, mustárt. Hűtőbe tesszük pihenni 1-2 órára.
- Dúsíthatjuk snidlinggel, vörös- és lilahagymával, póréval, gombával.
- Ha marad a májasból, akkor használatjuk hús, gomba töltésére vagy melegszendvicskrémnek.