Konyhamalac

Minden ami konyha. Receptek, ötletek, praktikák. Receptcsere.

Most épp ennyien vagytok éhesek

Site Meter

kommentek

HTML

Mártásvariációk a pelmenyihez

2008.11.13. 13:18 | danianyu | Szólj hozzá!

Tejfölös mártás:

Hozzávalók:
60 dkg pelmenyi
3 dl tejföl
10dkg sajt reszelve
petrezselyem, kapor…( ízlés szerint zöldfűszer)
piros paprika ( ízlés szerint) 

A főtt pelmenyit rakjunk felmelegített vajas lábasba. Adjuk hozzá a tejfölt. Szórjunk rá a reszelt sajtot, a zöld fűszereket és a piros paprikát. Sütőben süssük míg szép barnás színűvé nem válik (kb. 15-20 perc).



Paradicsom mártás:

Zsemleszínű rántást készítünk, felengedjük csontlével. (Vízzel is jó).Belekeverjük a paradicsompürét, kevés sóval és cukorral ízesítjük. Zellerzöldet és hagymát is tehetünk bele. Ez után pár percig főzzük.




Kapor mártás:


Világos rántást készítünk, hozzá adunk egy csomag finomra vágott kaprot. Csontlével (vízzel) felengedjük, és jól felkavarjuk. Ecettel, sóval, cukorral ízesítjük,egy pohár tejfölt (2dl) keverünk bele.




Fokhagyma mártás:

Zsemle színű rántást készítünk, 2-3 gerezd reszelt, vagy foghagyma présen áttört foghagymát teszünk hozzá, és csontlével (vagy vízzel) felengedjük. Habverővel simára keverjük, sóval ízesítjük, beleadunk egy pohár (2dl) tejfölt és felforraljuk.




Bakonyi mártás:


Kb. 20 dkg csiperke gombát cikkekre vágunk, kockára vágott füstölt szalonna zsírján egy kevés hagymával pároljuk, amíg a levét el nem fövi. Pirospaprikával meghintjük, csontlével (vagy vízzel) felengedjük. 2dl tejfölből és két evőkanál lisztből készült habarással besűrítjük, majd jól kiforraljuk.

Címkék: pelmenyi bakonyi mártás tejfölös mártás fokhagyma mártás paradicsom mártás kapor mártás

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamalac.blog.hu/api/trackback/id/tr41766963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása