Konyhamalac

Minden ami konyha. Receptek, ötletek, praktikák. Receptcsere.

Most épp ennyien vagytok éhesek

Site Meter

kommentek

HTML

Diólikőr

2008.10.03. 08:29 | danianyu | Szólj hozzá!

Apósom specialitása. Olyan gyomorkeserűs íze és hatása van. A legjobb ha karácsony körül bontjuk ki, mert akkorra kicsit összeérik az íze meglágyul kissé. Vodka helyett használhatunk (ami minden likőrre igaz) , gyógyszertári szeszt, almapálinkát, mert annak semleges az íze.


Hozzávalók:

15 szem zölddió
80 dkg cukor + 60 dkg
1 rúd vanília
1 narancs
1 citrom héja
5 szem szegfűszeg
5 darab fahéj
1 liter vodka +1 liter


5 szem zölddió
80 dkg cukor + 60 dkg
1 rúd vanília
1 narancs
1 citrom héja
5 szem szegfűszeg
5 darab fahéj
1 liter vodka +1 liter


15 szem zölddiót, mikor még a belseje egészen puha, ( kb. júliusban) bevagdalunk és egy 5 literes üvegbe rakjuk.  Hozzáadjuk a  vodkát, 80 dkg cukrot, egy rúd vaníliát, narancshéjat, kevés citromhéjat, 5 szem szegfűszeget, 5 darabka fahéjat. Összekeverjük és  8 napig állni hagyjuk, de minden nap meg kell 1-2-szer kavarni, hogy a cukor elolvadjon. Kistányérral lefedjük. 8 nap után leszűrjük, majd ugyanerre az ágyra még 60 dkg cukrot szórunk és ráöntünk egy másik liter vodkát. Ezt is napokig kavargatjuk, míg a cukor el nem olvad. Akkor leszűrjük. A két adagot egybeöntjük, jól elkavarjuk és végleges helyére üvegekbe teszzük.

 

Címkék: vodka karácsony dió citrom narancs vanília likőr gyomorkeserű

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamalac.blog.hu/api/trackback/id/tr21693724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása