40 dkg gomba
2 db vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 kg sertés comb
étolaj
2 db közepes sárgarépa
1 db fehérrépa
10 dkg zöldborsó
őrölt feketebors
só
lestyán
majoranna
1 db közepes paradicsom vagy 1 kis konzerv sűrített paradicsom
A húst megmossuk, majd nagyjából 1 centis kockákra vágjuk. A fölaprított hagymát a forró olajon megpároljuk, a húst rádobjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevergetve fehéredésig pirítjuk. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, kis kockákra daraboljuk,és a húshoz adjuk.
Kevés vizet ráöntve, kis lángon, fedő alatt majdnem puhára pároljuk, közben lestyánnal megszórjuk. A gombát alaposan megtisztítjuk, majd vékony cikkekre vágjuk, és a borsóval együtt a ragura szórjuk. Fedő nélkül kevergetve puhára pároljuk.
Tésztával vagy rízzsel tálaljuk.