Konyhamalac

Minden ami konyha. Receptek, ötletek, praktikák. Receptcsere.

Most épp ennyien vagytok éhesek

Site Meter

kommentek

HTML

Gombás sertésragu

2008.09.19. 14:27 | danianyu | Szólj hozzá!

40 dkg gomba

2 db vöröshagyma

1 csokor petrezselyem

1 kg sertés comb

étolaj

2 db közepes sárgarépa

1 db fehérrépa

10 dkg zöldborsó

őrölt feketebors

lestyán

majoranna

1 db közepes paradicsom vagy 1 kis konzerv sűrített paradicsom


A húst megmossuk, majd nagyjából 1 centis kockákra vágjuk. A fölaprított hagymát a forró olajon megpároljuk, a húst rádobjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevergetve fehéredésig pirítjuk. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, kis kockákra daraboljuk,és a húshoz adjuk.
Kevés vizet ráöntve, kis lángon, fedő alatt majdnem puhára pároljuk, közben lestyánnal megszórjuk. A gombát alaposan megtisztítjuk, majd vékony cikkekre vágjuk, és a borsóval együtt a ragura szórjuk. Fedő nélkül kevergetve puhára pároljuk.

Tésztával vagy rízzsel tálaljuk.

Címkék: pörkölt hagyma gomba zöldség paradicsom tészta sertés rizs ragu

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhamalac.blog.hu/api/trackback/id/tr90671390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása