Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Konyhamalac

Minden ami konyha. Receptek, ötletek, praktikák. Receptcsere.

Most épp ennyien vagytok éhesek

Site Meter

kommentek

HTML

Hirdetés

Mákos guba kicsit másképpen

2007.12.01. 15:43 | danianyu | Szólj hozzá!

Hozzávalók (4 személyre):
8 db szikkadtabb kifli
5 dl+5dl tej

15 dkg darált mák
3-4 evőkanálnyi
méz

2 dkg margarin

1 csomag vaníliáscukor, 1 csomag vaníliás pudingpor
citrom

2 evőkanál sárgabaracklekvár

1 tojás

5 dl tejben olvaszd fel a vaníliáscukrot, 2 evőkanál mézet és a margarin felét. A kifliket vágd  szeletekre és locsold rájuk a tejet. (Ha kell, forgasd át, hogy egyenletesen megszívják magukat, majd egy-két percre tedd szűrőbe, hogy a felesleg tej lecsöpöghessen). Kicsit szárazabb lesz a megszokottnál. A darált mákhoz vegyíts egy kis reszelt citromhéjat, majd óvatosan keverve ezt is add a kiflikatikákhoz. Közben készítsd el a vaníliás pudingot, ha kész, akkor 2 tojás sárgáját keverj hozzá. A margarin másik felével kenj ki egy kissebb, de magasfalú jénait és az aljára tegyél kiflit, majd pudingot és így folytasd amíg a kifli el nem fogy. A halom tetején kifli legyen, amire 1-2 evőkanál sárgabaracklekvárt elkenünk, végül az egészet lezárjuk 2 tojásfehérje felvert habjával. Sütőben 200 fokon kb. 10-15 percig süsd, amíg piros nem lesz a teteje.

Mák helyett dióval is jó.

Címkék: konyha dió főzés mák gasztronómia sütemény deszert mákos guba

A bejegyzés trackback címe:

http://konyhamalac.blog.hu/api/trackback/id/tr94248908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.